Cercador

S'han trobat 157 resultats per recerca cancer .

  • Nova eina per predir trombosis en pacients amb càncer
    Veure vídeo
    Telenotícies

    Nova eina per predir trombosis en pacients amb càncer

    L'han desenvolupat i validat el centre de recerca de Sant Pau i l'Hospital Gregorio Marañón. Podria millorar la supervivència i la qualitat de vida dels malalts oncològics.

  • Nova eina per predir trombosis en pacients amb càncer - Llengua de signes
    Veure vídeo
    Telenotícies

    Nova eina per predir trombosis en pacients amb càncer - Llengua de signes

    L'han desenvolupat i validat el centre de recerca de Sant Pau i l'Hospital Gregorio Marañón. Podria millorar la supervivència i la qualitat de vida dels malalts oncològics.

  • L'ICO treballa en més de mil assajos per a nous tractaments del càncer
    Veure vídeo
    Tot es mou

    L'ICO treballa en més de mil assajos per a nous tractaments del càncer

    El 4 de febrer és el Dia Mundial contra el Càncer, i ens volem fixar en els assajos clínics que s'estan duent a terme a Catalunya per avançar en la recerca. En parlem amb Eva Domingo, hematòloga clínica de l'ICO Hospitalet.

  • Estem més a prop d'aconseguir aturar l'envelliment?
    Veure vídeo
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Estem més a prop d'aconseguir aturar l'envelliment?

    Josep Maria Mainat és una persona optimista que es mira la ciència de manera optimista. Per això ens explica un estudi a través del qual s'ha aconseguit que uns ratolins vells tornin a ser joves. Com? A través de l'epigenètica. En Josep Maria ens ha explicat què és exactament aquest concepte i per il·lustrar-nos ens ha portat un dels experts catalans en la matèria. Es tracta del doctor Manel Esteller, director de l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras, investigador de l'ICREA, catedràtic de Genètica a la UB i referent mundial en la lluita contra el càncer pels seus treballs, precisament, en el camp de l'epigenètica. El doctor Esteller ens ha donat la seva visió sobre aquest estudi i ha explicat en quin punt estem pel que fa als avenços científics sobre com revertir l'envelliment.

  • Recerca Matins càncer i mobilitat
    Veure vídeo

    Recerca Matins càncer i mobilitat

    Recerca Matins càncer i mobilitat

  • Un estudi finançat per La Marató identifica les cèl·lules responsables de la recaiguda en el càncer de còlon
    Veure vídeo

    Un estudi finançat per La Marató identifica les cèl·lules responsables de la recaiguda en el càncer de còlon

    La recerca, que han dut a terme investigadors de l'IRB i ha publicat la revista Nature, va rebre fons de La Marató del 2018, dedicada al càncer.

  • T4xC3 - Ja ens operen robots. Com seran els metges del futur?
    Veure vídeo
    Som revolució

    T4xC3 - Ja ens operen robots. Com seran els metges del futur?

    Xantal Llavina coneix de prop centres d'investigació i conversa amb professionals de reconegut prestigi per construir un puzle que finalment acaba encaixant i confegeix un retrat de la recerca científica que es fa avui a Catalunya. Un dels protagonistes del capítol és el pilot de motos i cotxes Nani Roma, amb qui visitem una unitat de robòtica de la Universitat Politècnica de Catalunya. La visita és especialment emotiva perquè arriba dies abans que Roma, que s'està recuperant d'un càncer, entri al quiròfan per ser intervingut mitjançant una operació en què un robot quirúrgic hi tindrà un paper destacat. La Xantal també conversa amb el doctor Roger Gomis a l'Institut de Recerca Biomèdica sobre els avenços que s'estan aconseguint en la investigació sobre el càncer.

    A l'IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) de Caldes de Montbui, coneix de primera mà diversos experiments, entre els quals l'estudi d'una plaga que pateixen els pins, la regeneració d'aigües gràcies a l'ús d'algues, o fins i tot l'estudi de com es pot millorar l'alimentació i la salut dels conills de granja. A l'Eurecat de Cerdanyola, la Xantal descobreix projectes innovadors com l'estudi de piles per a cotxes, la plastrònica (la integració de l'electrònica en els materials plàstics) o el treball amb els anomenats robots cognitius.

    En aquest capítol també hi participen el periodista especialitzat en ciència Daniel Arbós, la científica Judit Huanhuix, el doctor Manel Esteller i el físic Àlex Arenas. #SOMRECERCA

  • T3xC2 - Amb històries de la gent dels mercats de Sant Jordi a Sant Boi, del mercat ambulant de Malgrat...
    Veure vídeo
    Gent de mercats

    T3xC2 - Amb històries de la gent dels mercats de Sant Jordi a Sant Boi, del mercat ambulant de Malgrat...

    A "Gent de mercats" seguim un grup de clients molt especial pel mercat de Sant Jordi a Sant Boi: una dotació de bombers que tan bon punt apaguen un foc com encenen uns fogons. Allà es troben amb la Roser, que vol canviar el davantal del negoci familiar per l'uniforme de bombera. Coneixem la Rosanna, que porta el bar del mercat que va pertànyer als seus sogres, ara en traspàs, i que no pensa deixar en mans de qualsevol.

    Al Mercat de la Llibertat de Barcelona ens trobem amb el Salvador, un especialista en olives de qui intentem esbrinar la recepta secreta de les seves "olives infern" (tot i que no és fàcil!). Coneixem una parella d'aquelles que van néixer al mercat i segueixen com el primer dia, la formada per la Montse i el Jaume. I pels passadissos del mercat hi trobem l'Alexis, a la recerca dels productes per fer el millor capipota de la zona.

    Anem fins al mercat ambulant de Malgrat de Mar, on coneixem la història de la Pili, l'última generació d'una nissaga de venedors ambulants, i ens colem a la parada de roba de la Montse i la Mari, dues germanes que han posat l'ànima en la seva pròpia marca de roba solidària amb la lluita contra el càncer.

    I acabem aquesta nova ruta pels mercats al barri del Poblenou de Barcelona. Allà coneixem el Beltrán, un cuiner jove, arribat de Segòvia, d'aquells que admira la cuina de les iaies i el producte de mercat. De la seva mà coneixem la Mari i el Josep, mare i fill carnissers, i l'Esteve, que porta tota una vida al mercat i segueix anant a la llotja de Barcelona. Tot, per descobrir que cada mercat és un món ple d'històries.

  • 08/06/2022
    Veure vídeo
    Planta baixa

    08/06/2022

    Al "Planta baixa" d'avui hem parlat dels nous tractaments amb segell català que milloren la supervivència de càncer de mama i de pulmó amb Manel Esteller, director de l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras. A més, hem explicat en què ens hem de fixar per triar la millor crema solar, hem parlat de les mesures del govern per intentar evitar les retencions a l'AP-7 i hem entrevistat el músic Rodrigo Cuevas.

  • Manel Esteller: "Estem veient càncers més avançats després de la pandèmia, però esperem que en un any es torni a la normalitat"
    Veure vídeo
    Planta baixa

    Manel Esteller: "Estem veient càncers més avançats després de la pandèmia, però esperem que en un any es torni a la normalitat"

    Bones notícies en la lluita contra el càncer: nous tractaments amb segell català contra el càncer de mama i de pulmó milloren la supervivència. La immunoteràpia és un dels avenços per combatre els càncers que està donant més bons resultats. N'hem parlat amb Manel Esteller, director de l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras, i la Rosa Olmos, que conviu des del 2007 amb un càncer de mama metastàsic i és secretària de l'Associació Càncer de Mama Metastàsic.

  • Josep Corbella: "L'excés de contaminació acústica augmenta el risc de problemes cardiovasculars com els infarts"
    Veure vídeo
    Tot es mou

    Josep Corbella: "L'excés de contaminació acústica augmenta el risc de problemes cardiovasculars com els infarts"

    El periodista especialitzat en ciència i salut de La Vanguardia Josep Corbella ha analitzat els problemes de salut causats per la contaminació acústica. També ens ha parlat d'una investigació liderada per l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, que ha descobert un anticòs que bloqueja les vies de creixement de les cèl·lules que inicien el càncer.

  • Aleix Prat, oncòleg: "En dos anys hem vist una caiguda de diagnòstics molt important i l'impacte és molt gran"
    Veure vídeo
    Tot es mou

    Aleix Prat, oncòleg: "En dos anys hem vist una caiguda de diagnòstics molt important i l'impacte és molt gran"

    El cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Clínic i president de SOLTI, Aleix Prat, ha valorat l'impacte que la pandèmia de la covid ha tingut en la lluita contra el càncer. Tot i la caiguda en el diagnòstic, Prat s'ha mostrat optimista pel que fa als tractaments, que cada cop són més personalitzats, i es mostra confiat que els avenços en recerca permetin lluitar més efectivament contra el càncer.

  • Recerca en covid-19 impulsada per La Marató: la microbiota de pacients amb càncer com a eina de predicció de com evolucionarà la malaltia
    Veure vídeo

    Recerca en covid-19 impulsada per La Marató: la microbiota de pacients amb càncer com a eina de predicció de com evolucionarà la malaltia

    La recerca de Paolo Nuciforo, de l'Institut d'Investigació Oncològica Vall d'Hebron, té com a objectiu estudiar la microbiota de pacients amb càncer infectats pel SARS-CoV-2 per trobar-hi factors predictius de la seva evolució

  • Núria López: "Tenim una eina que ens ajuda a precisar el tractament d'un càncer gràcies a La Marató"
    Veure vídeo
    Els matins

    Núria López: "Tenim una eina que ens ajuda a precisar el tractament d'un càncer gràcies a La Marató"

    Núria López, investigadora principal del grup de genòmica biomèdica a l'Institut de Recerca Biomèdica del Parc Científic de Barcelona, va aconseguir un intèrpret del genoma de càncer amb el finançament recaptat a l'edició del 2012 de La Marató.

  • Projecte Emma: recerca sobre el càncer de mama
    Veure vídeo
    Tot es mou

    Projecte Emma: recerca sobre el càncer de mama

    A les Terres de l'Ebre s'està liderant un projecte de recerca sobre la relació entre els ganglis limfàtics de l'aixella i l'evolució de les pacients amb càncer de mama. Hem parlat amb l'investigador Carlos López, coordinador del Projecte Emma, per saber quina és aquesta relació, què han aconseguit descobrir i què pot suposar per a les pacients de càncer de mama.
    També hem parlat amb Regina Arlandes, una pacient de càncer de mama també implicada a donar visibilitat a aquesta recerca, per saber quin era el seu pronòstic i com es troba ara i què pot suposar per als pacients una recerca com la que està tirant endavant l'equip del Projecte Emma.

Anar al contingut